Tentreiniging


Kamperen is een heel leuke hobby, maar u kent denk ik allemaal het probleem van het schoonmaken van de tent na een heerlijke vakantie. De tent moet gereinigd worden alvorens u deze opbergt voor een volgende vakantie. Het vakantiestof of kleine vlekken kunt u zelf nog verwijderen. Zitten er meer oneffenheden op dan geeft u de reiniging denk ik graag uit handen.

UltraMar

Voor het grondig reinigen van een tent is veel deskundigheid vereist. Vandaar dat ik dit werk heb uitbesteed in een daarin gespecialiseerde wasserij.
Een tent kan nimmer gereinigd worden met een normaal schoonmaakmiddel omdat dit veelal de waterdichtheid of de plastic ruiten aantast. Ook wassen in de wasmachine is niet aan te raden.

De wasserij die het werk voor mij doet heeft een enorm bad waarin de tent geweekt wordt. Daarna wordt het doek opnieuw geïmpregneerd met een milieuvriendelijk impregneermiddel zodat uw tent weer waterdicht is.
Als laatste wordt de tent in een speciale droogkamer gedroogd.

Bijna alle soorten vuil kunnen uit de tent worden verwijderd. Geef uw tent dan ook niet te snel aan de vuilnisman mee. Een oude tent wordt niet nieuw maar wel weer schoon en waterdicht voor de eerst komende vakantie! Zo beleeft u er nog veel vakantieplezier aan.

Terug naar het begin van deze paginaGa terug naar de het begin van deze pagina.